XI. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivált

2018. február 10. 
Hurka – és Kolbászfesztivál

A sok munkával és örömmel járó disznóvágást igyekeznek közösségi élménnyé varázsolni Baja főterén, februárban. A jószágokat persze nem hajtják ki a város közepére, de hurka és kolbász bőven készül házi receptúrák alapján. Helyi és környékbeli húsipari cégek, vállalkozások, baráti társaságok, valamint a kistérségi egyes településeinek amatőr csapatai sütik az egyedi fűszerezésű és fantázianevű hurkát, illetve kolbászt. A táj jelegű népi gasztrokultúra jelenik meg, a hagyományoknak megfelelően kézzel keverik, ízesítik, töltik a kolbászokat.
A tradicionális bácskai hurka különlegessége, hogy rizzsel készül. A több száz kiló finomság nem kerül haza, és nem megy kárba. Az illatok után ízekre vágyó népes vendégsereg fogyasztja el a főtéren készült finomságokat (amelyekből rászoruló családoknak is bőven juttatnak), miközben a színpadon néptánccsoportok követik egymást.
A februári fesztivál menü mellé természetesen elengedhetetlen a jó pálinka és a forralt bor. Ha valaki igazi magyaros ételre vágyik, a házi receptúrák alapján készülő kolbászt és hurkát nem szabad kihagynia.

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…