Készültségben a turista-szezonra

TOURINFORM Hivatalosan is megnyitotta kapuit a nemrég jelentős pályázati összegből (41 millió forint) megújult bajai Tourinform Iroda (Szentháromság tér 11.). Szerencsés napon: november 13-án, pénteken vágta át a Szeretlek, Baja feliratú szalagot Schäfer Andrea ügyvezető, Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a város két alpolgármestere, Csubákné Besesek Andrea és Vedelek Norbert.

A záróprojektek korát éljük – emelte ki köszöntőjében Vedelek Norbert, tolmácsolva Fercsák Róbert polgármester üdvözletét is. Hozzátette: hiába áll rendelkezésre anyagi forrás, ha nem társul mellé szaktudás, tartalom, lelkesedés. – Ebben az irodában kitűnő munkát végeznek, biztos vagyok benne, hogy az idelátogatók és helyiek örömét szolgálja majd – összegezte az elöljáró. A közösen megtett utat elevenítette fel Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója, felidézve a kezdeti időket, amikor az iroda még a Duna szálló mellett működött, majd átkerült a Szentháromság térre, és hatalmas fejlődésen ment keresztül. – Egyre több turista érkezik hozzánk, megismerik, megszeretik a várost, visszatérnek. Bízom benne, hogy mindez magával hozza a cégek, vállalkozások fejlődését is. Köszönet illeti Zsigó Róbert országgyűlési képviselőt, akinek polgármesteri mandátuma alatt indult útjára a beruházás, és sokat segített a megvalósításban – emelte ki az igazgató. Hozzátette: alaposan fel kell készülni a nyári szezonra, hiszen ismét rengeteg turistára számíthat a város.

Schäfer Andrea szintén a kezdeteket idézte fel: 2008-ban került az iroda a Baja Marketing Kft. fennhatósága alá, 2009-ben pedig megkapta a Dél-Alföld Turizmusáért díjat. Azóta is száz százalékos teljesítménnyel működnek, sok hálás visszajelzést kapnak az itt megforduló turistáktól. 2012-ben váltak ki a Baja Marketing Kft.-ből, azóta Bajai Turisztikai Nonprofit Kft. néven tevékenykednek. Jelen beruházás nem csak az iroda területének növekedését, az ajándéktárgyak választékának szélesítését jelenti: a következő századot előrevetítő eszközpark és mobil applikáció is rendelkezésre áll. Kihelyeztek két éremprés-gépet is (egyiket az iroda, másikat a Petőfi-szigeti Turisztikai Központ elé), amely igazi bajai motívumokat présel a pénzérmékre. Hamarosan két érintő képernyős terminált is kihelyeznek: az egyiket az iroda elé, másikat a Gemenc vándorponthoz, mivel abból az irányból is sokan érkeznek a városba.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a meghívottak kipróbálhatták az éremprés-gépet.
Sándor Boglárka
Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…