Megújult a Tourinform iroda

Hamarosan teljesen megújult térben fogadja látogatóit a bajai Tourinform Iroda: a Szentháromság tér 11. szám alatti ingatlan néhány hónapig átalakítási munkálatoktól volt hangos, október elejére azonban a munkatársak visszaköltözhettek immár kétszeresére növekedett, minden szempontból megújult, számtalan új szolgáltatással ellátott helyiségbe.

Október 12-én a városvezetés és a Baja Marketing Kft. vezetősége, valamint a sajtó képviselői tekinthették meg elsőnek az új, sokkal tágasabb irodát, ahol immár elkülönült ügyféltér, fogadó tér és háttér iroda várja a turistákat és a bajaiakat. A legkisebbek számára gyereksarkot rendeztek be, a turisták külön erre a célra beszerzett számítógépek segítségével szerezhetik be az internetről a szükséges információkat, és kedvükre válogathatnak a különféle ajándék- és dísztárgyak között. A Tourinform Iroda egy sikeres pályázatnak köszönhetően újult meg, mondta el a sajtónak Schӓfer Andrea ügyvezető igazgató: - Még 2012-ben nyújtottuk be ezt a pályázatot a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezeti fejlesztésére. Rengeteg új eszközt is be tudtunk szerezni, és új szolgáltatásokat is bevezetünk a turisták számára. Az iroda átadása  mérföldkőnek számít, a pályázat megvalósítása azonban november végén zárul le. Hamarosan megérkeznek az érmeprés gépek és az érintőképernyős információs terminál. Szintén a pályázat keretében vettünk részt szeptemberben az OMÉK-on, ahol bajai termelőket mutathattunk be a széles közönségnek. További bajai kiadványokkal is bővül a kínálatunk – ismeretette az ügyvezető.

Bócsa Barnabást, a Baja Marketinf Kft. ügyvezető igazgatóját régi emlékek kötik az ingatlanhoz, hiszen a Kft. itt kezdte meg működését: - Rá sem lehet ismerni az épületre. Amikor 2007-ben megalakult a Baja Marketing Kft., itt még egy romhalmaz állt, és jó néhány hónap eltelt, mire sikerült annyira felújítani, hogy elkezdhessük a munkát. Most nagy örömünkre szolgál (tulajdonosként is), hogy  impozáns, szép iroda létesült a régi helyen. Az egyre nagyobb számban idelátogató turisták minden bizonnyal örömmel veszik a változást. Rengeteg ajándéktárgyat, prospekust, bajai kiadványt találhatnak itt – mondta az ügyvezető igazgató.
Örömmel üdvözölte az új beruházást Fercsák Róbert polgármester is: - A turizmus Baja gazdasági kitörési pontja, épp ezért nem mindegy, hogy milyen formában és hol fogadjuk a városba látogató turistákat. A belváros szívében, a Szentháromság téren sikerült egy újabb ingatlant úgy felújítani, hogy a mai elvárásoknak megfelelő kiszolgálás és technika álljon rendelkezésre ebben a régi időket idéző épületben. A bajaiaknak is érdemes ide betérni, hiszen sokféle bajai szuvenírt szerezhetnek be, vásárolhatnak szeretteiknek, vendégeiknek – értékelte a polgármester.
Az új turisztikai információs iroda egyre bővülő kínálatával hamarosan a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit.
Sándor Boglárka

 

 

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…