Királynői ötlet: hajómalom!

Néhány hete már, hogy különleges látvány fogadja mindazokat, akik a Sugovica egyik vagy másik partja mentén sétálnak: a Kagyló előtt ott áll a már csaknem teljesen elkészült hajómalom, jelzéseként annak, hogy egy évtizedes álom hamarosan valóra válik.

Október első szombatja hagyományosan hajómalom-ünnep Baján: ilyenkor is benépesül a Türr-kilátó melletti Halászati Miniskanzen, kicsik és nagyok együtt töltik az időt, hajózásról, halászatról szóló eladásokat hallgatva, kemencés finomságokat kóstolgatva. Teszik mindezt a Hajómalom Egyesület jóvoltából. Idén ez az évente ismétlődő esemény sokkal nagyobb méreteket ölt majd, hiszen a tervek szerint ekkor avatják és adják át a nagyközönségnek azt a hajómalmot, amelynek megépítését Palik Vera és csapata mintegy tíz évvel ezelőtt, sok-sok gyermekkori emlék és egy külföldi utazás hatására tűzte ki célul. – Néhány évvel ezelőtt eljutottunk Skócia Dundee nevű városába, amely egész Nagy-Britannia legnaposabb települése. Jártunk a hajózási múzeumban, amelyre egy hatalmas jachtról lehet átmenni. A történet szerint, amikor Skóciában a bányák bezárása miatt sztrájkoltak a bányászok, a királynő ellátogatott ebbe a városba, hogy közösen találjanak megoldást az emberek megélhetésére. Meglátva a gyönyörű, napos kikötőt és öblöt, felajánlotta a városnak saját jachtját, és javasolta, hogy építsenek mellé egy hajózási múzeumot, ez által pedig fellendült a turizmus – idézte fel az alapötletet Palik Vera. Mint mondta: gyerekkorában a szülei sokat meséltek neki arról az időszakról, amikor a Dunán még ötvennél is több hajómalom őrölte a Bácska búzáját. Azt is tudta, hogy Solymos Ede, a magyar halászat nemzetközi hírű kutatója régóta álmodozott egy miniskanzen létesítéséről, a régi, patics falu házakkal és hagyományos halászati eszközökkel berendezve, felszerelve. Végül ez lett meg hamarabb: sok-sok összefogással 2010-ben átadták a Miniskanzent, az addigra már elhunyt Solymos Ede emlékének ajánlva, de még hátra volt a nagy feladat: maga a hajómalom megépítése. - Amikor felkerestem az ötletemmel a városvezetést, azt mondtam: Baján már aligha lesznek nagy gyárak és üzemek, nekünk a turizmusból kellene megélnünk. Ne azon szűk rétegre összpontosítsunk, akinek sok a pénze, hanem a nagyobb tömegekre és kisebb pénzű emberekre. Ha belőlük sokan önnek hozzánk, fellendül az élet. Úgy gondolom, tudunk olyat mutatni – a Türr-kilátó, a miniskanzen, a hajómalom és a szentjánosi kápolna négyszögében –, ami megállásra készteti a turistákat, kikötésre a hajókat – mondta Palik Vera.

A miniskanzen megépítése utána nem sokkal a Hajómalom Egyesület elnöke meghívást kapott egy megbeszélésre, amelyen főként szerbiai polgármesterek vettek részt a Duna szállóban. Akkoriban indult az első IPA-program, és megszületett a szándék: pályáznak a hajómalom létesítésére. - Gomboson (kis falu Szerbiában) él még az utolsó hajómalmos, Gyurgyevics bácsi. Sökat mesélt nekünk, hasznos tapasztalatokat osztott meg, és megígérte, hogy amikor elkészül a hajómalmunk, eljön és segít beüzemelni, átadva a tudását a fiataloknak. Közben csökkentett mértékű pályázatot nyertünk, amelyből nyolc tudományos konferenciát szervezhettünk (ötöt Magyarországon, hármat Szerbiában). A Magyar Tudományos Akadémia mellett működő Moniológai Társaság is mellénk állt, fel is vettek a társaságukba, nagyon sokat tanultam tőlük. Az azonban IPA-pályázatból csak a hajómalom-szerkezetet tudtuk megvalósítani, pénz hiányában – idézte fel Palik Vera, aki természetesen ezek után sem adta fel. Évek kitartó munkájával gyűlt össze a szükséges összeg, rengetegen segítettek munkával, anyaggal, pénzzel, az önkormányzat is többször adott nagy összegű támogatást. Úgy tűnik: mindenki egyként szívügynek tekinti a hajómalmot, amely a Türr-kilátótól északra, a vízirendőrség vonalában vesztegel majd, ha elkészül, telelője pedig a Kagylónál lesz, ahol már most is megcsodálható (a parti vendéglősök őszinte örömére). - A Baja Marketing Kft. és a Vízügyi Igazgatóság jóvoltából került ide, az utolsó simításokat itt végzik el, mivel a Dunán a nagy forgalom és a hullámzás miatt sokkal nehezebb lenne a munka. Közben a főiskolások Keve Gábor vezetésével hidrológiai felméréséket végeztek, azt szeretnénk, ha kisebb vízállásnál is működne a kerék. Áll a házhajó és a völgyhajó, gyönyörű, zsindelyes tetővel (székely mesterek munkája), a régi dunai hajómalmok stílusában. Hamarosan elnyeri végleges formáját a malomkerék is: ha szakmailag minden kifogástalan lesz, akkor leeresztik a Dunába a kereket, amely megforgatja az őrlőszerkezetet, így lesz a búzából liszt. Amikor a malom épp nem üzemel, a kereket felemelik a víz fölé, hogy láthatóvá váljon. A látogató láthatja az őrlés folyamatát, sőt, a terméket (étkezésre nem alkalmas durumlisztet) haza is viheti szuvenírként – mondta Palik Vera, bizonyítva, hogy a tervezés folyamata még mindig nem állt meg. Az a cél, hogy bemutassák az egykori vízimolnárok életvitelét, munkáját, ezért a hajómalom körbejárható lesz. Hamarosan összeáll a szükséges személyzet is, és egy kis ajándékboltot is berendeznének, kézműves termékekkel. Mindezt azonban megelőzi majd egy világra szóló avató ünnep október első hétvégéjén!
Sándor Boglárka
Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…