Kiállítás, előadás, verseny

NKE A Víz világnapi programok sorában A Magyar Duna–Tengerhajózás története címmel nyílt kiállítás Baján, a víztudományi kar aulájában a Magyar Tengerészek Egyesülete gyűjteményéből.

Dr. Bíró Tibor dékán köszöntőjét követően Bánáti Attila, a Magyar Tengerészek Egyesületének vezetőség tagja nyitotta meg a tárlatot, majd Buzetzky Győző tartott visszatekintő történeti előadást. Ezt követően Nagy László, a Bajai Országos Közforgalmú és Kikötőműködtető Kft. ügyvezetője a jelenkor folyami hajózását mutatta be az érdeklődőknek. A rendezvénysorozat keretében zajlott a Járd körbe a Campust szakmai vetélkedő is, melyre a III. Béla Gimnázium három, míg a Szent László ÁMK  és a Magyarországi Németek ÁMK egy-egy csapattal nevezett.


Csatlakozott az NKE VTK két hallgatói gárdája is. Hat helyszínt jártak körbe a kar épületeiben, érdekes feladatok megoldásával szereztek pontot a továbbjutáshoz. Minden csapat ajándékkal távozott. I. hely Szent László ÁMK (értékes sporteszközök, valamint a Bajavíz Kft. által felajánlott névre szóló éves uszodabérlet) II. hely III. Béla Gimnázium, III. hely III. Béla Gimnázium (sportfelszerelések és egyetemi ajándéktárgyak). Az eredményhirdetést követően a hallgatók ellátogattak a bajai kikötőbe.

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…