FEKETE GÓLYA Március 29-én reggel megpillanthattuk az első tojást, 31-én a másodikat, április 2-án a harmadikat és április 4-én a negyediket Tóbiás és Sára bekamerázott fészkében.

HAJÓMALOM Folytatódnak a munkálatok a bajai hajómalomnál. Az ácsmesterek most a fém hajótestet burkolják be fával, de a következő másfél hónapban más szakemberek is dolgoznak majd azon, hogy a májusi átadóig minden készen álljon a vendégek fogadására.

VÍZÜGY Baján, a Türr István konferenciateremben tartotta Víz világnapi előadóülését az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és az MHT Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete március 20-án. Az idei jelmondat: Védd természetesen.

GEMENC A bajai EGYMI diákjainak közreműködésével kihelyezett új madárodúk várják a cinkéket, pintyeket és más erdőlakó madarakat a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, amely 2014-ben csatlakozott az MME Madárbarát Kert programjához.

NKE A Víz világnapi programok sorában A Magyar Duna–Tengerhajózás története címmel nyílt kiállítás Baján, a víztudományi kar aulájában a Magyar Tengerészek Egyesülete gyűjteményéből.

BERUHÁZÁS Idén tovább bővül a kerékpárút-hálózat Baján. Az önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot, ami utóbb pozitív elbírálásban részesült.

DISZNÓSÁG Nem okozott gondot Gulyás László színpadmesternek az általa megfogalmazott cél elérése: „Igyekszem a hangulatot aj ó kedv medrébe terelni!” A 11. Bácskai Kolbász-és Hurkafesztivál nyitányán derült hangulatban várta a sokaság a megnyitót, vele a „gyúrás” kezdetét. A Turisztikai Központ és környéke második alkalommal adott otthont a rendezvénynek, melyre idén először két nagycsaládos csapat is indult, őket külön köszöntötték.

FEKETE GÓLYA Idén is elsőként érkezett haza Afrikából Tóbiás, a fekete gólya. Március 2-án, 17 órakor szállt le gemenci fészkére. A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően néhányan kitartó madárbarát élő internetes adásban lehetett tanúja az eseménynek.

UTAZÁS Idén is március elején tekinthető meg Magyarország legnagyobb utazás kiállítása. Az Utazás 2018. elnevezésű találkozón Bács-Kiskun megye turisztikai szereplői, szolgáltatói és legjelentősebb attrakciókkal rendelkező települései közösen vesznek részt.

1. oldal / 5
Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…